e-Aixam

Brommobiel Zeeland de e-Aixam expert.

  • Ongeveer 80 km in normale omstandigheden met een maximum van 130 km

  • 0% geluidshinder

  • 0% Co2-uitstoot

  • Minder dan €2 per 100 km

  • 3,5 uur voor een volledige lading

U bent welkom voor een proefrit in de e-Aixam.

Matthieu en
Sebas Van Weele

Elektrisch rijden heeft een aantal voordelen: meer comfort, stiller, fijngevoeliger, groter rijplezier en beter voor het milieu.
Ervaar het zelf en maak een proefrit bij Brommobiel Zeeland in Krabbedijke.

Hoe zit het met opladen van elektrische brommobielen?

U kunt uw 45 km Aixam opladen met een gewoon 220V of 230 V stopcontact, indien deze geaard is. Bij een normaal stopcontact van 220 volt kost het opladen van een accu tussen de 3 en 4 uur,

Wat is de actieradius van elektrische brommobielen?

De actieradius van het accupakket varieert tussen 75 km tot 110 km. U kunt dus heel wat kilometers rijden voordat de accu weer opgeladen moet worden. De eAixam brommobiel sluit u rechtstreeks aan op een normaal geaard stopcontact. Geen aparte laadpaal heeft u hiervoor nodig. Dus waar u zich ook bevind, overal waar een geaard stopcontact aanwezig is kunt u de eAixam laden. Het geeft u de zekerheid dat u altijd zonder problemen op weg gaat.

Zelf ervaren? Neem contact op voor het maken van een proefrit.

Is elektrisch brommobiel rijden beter voor het milieu?

Volledig elektrische voertuigen hebben geen directe uitstoot van CO2 of uitlaatgassen. Dit maakt dat elektrische voertuigen beter zijn voor het milieu. Als u nog duurzamer wil zijn kunt u kiezen voor een groen energiecontract voor het opladen van het voertuig. Dit maakt het zelfs nog beter voor het milieu. Ideaal is natuurlijk als u uw voertuig op kunt laden met energie opgewekt door zonnepanelen.

Is elektrisch brommobiel rijden goedkoper?

Elektriciteit is een goedkopere brandstof dan benzine. Op dit moment is benzine in Nederland de duurste in Europa. Dit maakt dat u met elektrisch rijden op lange termijn veel euro’s kan besparen. Zo laadt u al voor € 2,- en kunt u 100 km ver komen.

Verder gelden er tot 2025 verschillende belastingvoordelen voor elektrische voertuigen. Zo betaalt u geen aanschafbelasting (BPM) of wegenbelasting (MRB).

Hoe zit het met het onderhoud van elektrische brommobielen?

Een gemiddelde brommobiel heeft meer dan 200 bewegende, en dus slijtagegevoelige, onderdelen. In elektrische brommobielen is dit teruggebracht naar 7 onderdelen. Dit maakt dat elektrische voertuigen minder onderhoud nodig hebben.

Elektrische brommobielen remmen ongeveer 80% van de tijd met de elektromotor in plaats van met de remschijven. Door het remmen met de elektromotor wint u energie terug, zodat u langer kunt rijden op uw accu. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat uw remschijven minder snel slijten dan bij een brommobiel met dieselmotor.

Ook hoeft er in een elektrisch voertuig geen olie of oliefilter vervangen te worden.

Alles bij elkaar opgeteld bezorgt elektrische brommobielen 70% minder onderhoud dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Deze gegevens zijn gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door TÜV.

bandeau_gamme-e-aixam_1